×
ESC Gönüllülük Çağrısı-Macaristan
 25.03.2024 23:20:33
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 2955 kez okundu
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Sorgun Gençlik Derneği koordinatörlüğünde, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) çerçevesinde yürüttüğümüz program kapsamında 1 gönüllü Macaristan'da gönüllülük faaliyetlerine katılacaktır.

Gönüllülük faaliyetleri 15 Haziran-15 Ağustos 2024 tarihler arasında Macaristan'ın Kállósemjén şehrinde düzenlenecektir. 

Avrupa Dayanışma Programı (ESC), gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir.

Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektir. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır.

Faaliyet alanları
- Yaratıcılık ve kültür
- Eğitim ve öğretim
- İstihdam ve girişimcilik
- Çevre ve doğal koruma
- Sağlık ve refah
- Beden eğitimi ve spor
- Mülteci ve göçmenlerle çalışmak
- Sosyal zorluklar
- Afet önleme ve kurtarma
Ve daha fazlası …

Bu projeler, gerektiğinde yardım etmek, yeni beceriler öğrenmek, yurt dışında vakit geçirmek, belki bir dil öğrenmek ve kesinlikle unutulmaz anılarla geri dönmek için mükemmel bir fırsattır. 

Projelerin kapsadığı çok çeşitli konular arasında (çevre, sağlık, katılım, dijital teknolojiler, kültür, spor gibi), ilgi alanlarınıza ve geçmişinize uygun bir şeyler bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

KAZANIMLAR
Avrupa Dayanışma Programını kapsamında gönüllü olarak;

1) Gönüllü olarak bir katkıda bulunacak ve ihtiyaç içindeki topluluklara yardım edeceksiniz. Bu ücretsiz olarak yapmayı tercih edeceğiniz bir yardım olduğu için maaş ödemesi almayacaksanız. Bununla beraber yemeğiniz karşılanacak ve günlük cep harçlığı alacaksınız.

2) Bu, kişisel ve profesyonel gelişiminize ivme kazandıracak bir öğrenim deneyimidir. Gönüllülük deneyiminiz öncesinde, sırasında ve sonrasında eğitim alma fırsatınız olacaktır. Mentor net hedefler belirlemenize yardımcı olacak ve bu hedeflere nasıl ulaşacağınızı gösterecektir. Ayrıca dil ve kültürler arası becerilerinizi geliştirme, kendi başınıza yaşamayı, güçlüklerin üzerinden gelmeyi ve ekip içinde çalışmayı öğrenme şansı yakalayacaksınız.

3) Yereldeki gençlerle  birlikte farklı kültürler hakkında bilgi edinecek ve yeni arkadaşlar edinmek gönüllülük deneyiminizin kaçınılmaz bir parçası olacaktır.

4) Gönüllülük deneyiminiz ile gönüllü olduğunuz kuruluşlara ve yerel topluluklara yeni fikirler ve çok kültürlü bir ruh taşıma imkânı elde edeceksiniz.

5) Avrupa Dayanışma Programında yer alarak bir topluluğun parçası olacaksınız. Geniş bir toplulukla bağlantıda kalabilir, deneyimlerinizi paylaşabilir ve ülkedeki diğer genç bireylerle iletişim kurup onlara ilham verebilirsiniz.

6) Gönüllü olarak katıldığınız bir projenin sonunda katılımınızı belgeleyen Avrupa Komisyonu ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından tanınan Youthpass sertifikasına sahip olacaksınız.

Neden Youthpass?

1- Youthpass süreci sayesinde, öğrenme üzerine düşünme daha yapılandırılmış hale gelir ve projenin eğitimsel değeri güçlendirilir. Katılımcıların öğrenmelerini daha bilinçli hale getirir. Yeterliklerinin daha fazla farkında olunması, katılımcıların gelecekte onlardan yararlanmalarını kolaylaştırmaktadır. Böylece Youthpass, gençlerin gelecekteki yollarını desteklemektedir.

2- Youthpass'ı kullanmak, gençlik çalışmasındaki öğrenme süreçlerine ve çıktılarına vurgu yaparak, Öğrenmeyi Öğrenme yeterliliğini artırmaya yardımcı olur. Katılımcıların çeşitli bağlamlarda öğrenme farkındalığını artırır ve onların öğrenme istek ve ihtiyaçları üzerinde düşünmelerine yardımcı olur.

3- Gençlik projelerine katılarak geliştirilen becerilerin tanımı da gençlik çalışmalarının değerinin görünürlüğünü artırmak için yardımcı olur.

Programın Detayları⬇️

Gönüllülük Süresi: Gönüllülük faaliyetleri  15 Haziran-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında 59 gün (yolculuk hariç) sürecektir.

Gönüllülük Faaliyetleri: Gönüllü, yereldeki çocuklar ve gençlerle birlikte gönüllülük yapacaktır. Spor aktiviteleri, çevre etkinlikleri, masa oyunları, sağlıklı yaşam aktiviteleri, yemek atölyeleri, programlama ve robotik kodlama gibi bir çok faaliyette yer alacak ve bu faaliyetlerin hazırlanmasına yardımcı olacaktır.

Seyahat Desteği: Kállósemjén şehrine gidiş-dönüş seyahat masraflarınız için gönüllüye 275 Euro ödeme yapılacak. 

Konaklama Desteği: Ev sahibi kurum tarafından gönüllülere konaklama desteği sağlanacak. Ayrıca bu konaklama yerinin elektrik, internet, gerekli ev eşyası vb. masrafları da  ev sahibi kurum tarafından karşılanacak.

Yemek Desteği: Gönüllülerin 3 öğün yemek masrafları da proje bütçesinden karşılanacaktır.

Cep Harçlığı Desteği: Program kapsamında gönüllüye günlük 6 Euro 61 gün için toplam da 366 Euro cep harçlığı ödemesi yapılacak. 

Sağlık Sigortası: Gönüllülere program kapsamında faaliyet süresince özel bir sağlık sigortası yapılacaktır.

Vize Desteği: Gönüllülere vize desteği sağlanacaktır. Gerekli sözleşmeler, davetiye ve diğer vize evrakları konusunda gönüllülere destek verilecektir. Aynı zamanda vize ücreti de karşılanacaktır.

Çalışma Saatleri: Gönüllüler haftada 35 saat gönüllülük faaliyetlerinde bulunacak ve haftada 2 (iki) gün tatil yapacaktır.

Kimle başvuru yapabilir?

- Gönüllülük programına  18-30 yaş grubu aralığındaki Yozgat ve Türkiye genelinde ikamet eden gençler başvuru yapabilir. 

* Gönüllülerle görev ve sorumluluklarını içeren bir sözleşme imzalanacak.

Hangi Sertifikayı alacaksın?

Gönüllülük programını başarıyla tamamlayan katılımcılara Youthpass Sertifikası verilecektir.

Seçim Kriterleri: Gönüllülerin seçiminde, Özgeçmiş ve Motivasyon mektubunda yer alan gönüllülük deneyimleri, projeye olan ilgisi ve motivasyonu ve dil yeterliliği ve imkan kısıtlılığı gibi kriterleri göz önünde bulundurulacaktır.

Değerlendirme Süreci: Gelen başvurular Sorgun Gençlik Derneği tarafından oluşturulan komisyon tarafından okunup değerlendirecek. Değerlendirmesi olumlu olan potansiyel gönüllüler ile bir ön görüşme yapılacaktır. Nihai sonuç ise web sitemizde yayınlanacaktır.

Programa katılmak için dil şartı var mı?
Proje katılacak gençlerde İngilizce konuşabilme şartı aranmamaktadır. Fakat İngilizce bilen katılımcılara öncelik verilecektir. 

Nereden başvuru yapabilirim?
Projeye Avrupa Gençlik Portalından başvuru yapabilirsin. Projeye başvuru yapmak için lütfen tıklayın...

Avrupa Gençlik Portalına nereden üye olabilirim?

Eğer portala üye değilsen ücretsiz üye olabilirsin. Üye olmak için lütfen tıklayın...

Son Başvuru Tarihi: 08/04/2024

Projeler ve eğitimlerimizden haberdar olmak için Telegram grubumuza katılabilirsiniz. Katılmak için lütfen buraya tıklayınız...

Bütün sosyal medya hesaplarımıza bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör