×
Avrupa Fırsatları
 1.05.2019 22:05:00
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1389 kez okundu

SORGED Sorgun Gençlik Derneği tarafından 01 Mayıs Çarşamba günü Avrupa Fırsatları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Neden Erasmus+?

Erasmus+ Programı eğitim, gençlik ve spor alanındaki projeleri desteklemektedir. Erasmus+ programının Avrupa’daki iş piyasalarının ve rekabetçi bir ekonominin ihtiyaç duyduğu becerilere sahip beşeri ve sosyal sermayenin gelişimine katkı sağlamaktadır.

Günümüzde işverenler işe alacakları gençlerde, iyi bir dil hatta birkaç dil, spor hayatı ya da öğrenci kulüplerinde veya Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif bir yaşama sahip olmak, stajlar yapmak, topluma karşı duyarlılık, sosyal sorumluluk sahibi, yaşadıkları dünyaya ve topluma duyarlı gençlerle birlikte çalışmak istiyorlar. Bu yüzden de işe alırken toplumsal faaliyetler ve projelerde çalışan gençleri tercih ettiklerini söylüyorlar.

Yine işverenler işe alım kriterlerinin içerisinde lise, üniversite ya da not ortalaması şartları bulunmuyor. Seçim kriterlerinin başında gelecek odaklılık, kültürel farklılıklara uyum, çeşitlilik, öğrenmeye açıklık ve esneklik geliyor. Takım oyuncusu olan, yenilikçi ve değerlerimize sahip çıkacak gençler arıyorlar. Erasmus+ projelerine aktif olarak rol almak iletişim, sunum becerilerini, işbirliği, takımla çalışma ve liderlik yetkinliklerini geliştiriyor. Böylelikle gençlerin organizasyon, zaman yönetimi ve zorluklarla baş edebilme gibi yetkinlikleri de gelişiyor.

 

Kültürlerarası çeşitlilik, değerlerimizden. Bu nedenle gençlerin ERASMUS+ gibi programlarla farklı ülkelerde, farklı kültürlerle tanışmış oluyor. Farklılıklara, farklı görüş ve değerlere saygılı, kültürel farklılıklara uyum, çeşitlilik, öğrenmeye açıklık, duyarlılık, dünya görüşü, iletişim yeteneği gibi beceriler kazanıyorlar.

Toplantıda Erasmus Plus programının gençlere sunduğu fırsatlardan bahsettik.

- Ücretsiz yurt dışına nasıl çıkabilirsiniz?

- Erasmus+ Programı nedir?

- Eurodesk Nedir?

- European Solidarity Corps (ESC) nedir? Nasıl katılabilirsiniz?

- CV ve Motivasyon Mektubunu nasıl hazırlayabilirsiniz?

- Yurt dışında nasıl staj yapabilirsiniz? konularında gençlere interaktif yöntemler kullanarak bilgiler verildi.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör