×
Avusturya Gönüllülük Projesi Katılımcı Çağrısı
 23.09.2020
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 10680 kez okundu
Malta European Solidarity Corps (ESC) gönüllülük projesine toplamda 203 başvuru gelmiş ve başvurular 15 Kasım 2020 tarihinde sona ermiştir. Bütün başvurular değerlendirilip, gönüllülük seçim sürecinin tamamlanması planlanmaktadır. Bu süreçte gerekli görüldüğü taktirde sizlere telefon veya mail aracılıyla ulaşılacaktır. Başvurusu olumlu olan gönüllülerle ayrıca mülakat yapılacaktır. Nihai sonuç sosyal medya ve web sayfamızdan ilan edilecektir. 

Projemize göstermiş olduğunuz yoğun ilgiden dolayı teşekkür eder, diğer proje ve eğitimlerimize de başvurularınızı bekleriz.

Avusturya Gönüllülük Projesi Katılımcı Çağrısına başvurular 15 Kasım 2020 tarihinde sona ermiştir. Son başvuru tarihinden sonra gelen başvurular dikkate alınmayacaktır. 
__________________________________________________________________________________________

Sorgun Gençlik Derneği'nin ortaklığında yürütülen ESC gönüllülük projesi kapsamında 2 (iki) gönüllü aranmaktadır. Lütfen gönüllülük projesine başvuru yapmadan önce bütün açıklamaları okuyunuz ve başvurunuzu öyle yapınız. 


PROJE AÇIKLAMASI

Freie Schule Linz, 5 ila 16 yaşındaki 29 çocuğun öğrenip birlikte yaşadığı küçük bir okuldur. Her çocuğu kendi öğrenme sürecinde destekleyen üç tam zamanlı ve bir yarı zamanlı öğretmen vardır. Okulumuzda öğretmenlerin öğretmediğini bilmek çok önemli! Öğretmenler tarafından yapılması gereken en zorlu iş, ihtiyaç duyulduğunda her çocuğun yanında olmak, ancak bir çocuğu öğrenme sürecinde asla rahatsız etmemek. Çocuklarımız neyi ve ne zaman çalışacaklarını seçebilir, gönüllü çocuklara yapmaktan hoşlandığı her şeyi kendisi sunabilir. Gönüllü, istek ve yeteneğine bağlı olarak, doğrudan okulda çalışacak, onlar için başka bir öğretmen / akıl hocası olacak veya okuldan sorumlu kuruluşun organizasyon yapısını destekleyecektir.

KONAKLAMA, YİYECEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Doğrudan okulda konaklama mümkündür. Gönüllüler yiyecek yardımı alacak ve kendileri için yemek pişirmek zorunda kalacaklar. Gönüllüler, Linz genelinde toplu taşıma için aylık bir bilet alacaklar. Linz'e gitmek çok kolay, p.ex. Viyana havaalanından direkt tren ile gidebilirler. Eve gidiş-dönüş seyahat masraflarının bir kısmı ev sahibi kuruluş tarafından ödenebilir. Seyahat kısıtlamalarına rağmen gönüllü kabul etmeye devam ediyoruz!

PROJE SIRASINDA EĞİTİM

Gönüllünün gelişinden kısa bir süre sonra, ulusal ajans tarafından bir varışta eğitimi verilir. Bu eğitime yiyecek, konaklama ve seyahatler ulusal ajans tarafından ödenir. Orta vadeli eğitim daha sonra verilecektir. Doğrudan okulda yılda 4 kez pedagojik eğitim verilmektedir.

GÖNÜLLÜ PROFİLİ

5-16 yaş arası çocuklarla oynamayı, çalışmayı ve birlikte olmayı seven bir gönüllü arıyoruz. Bu gönüllünün "öğretmek", "rehberlik etmek", "öğrenmek", "çalışmak" bizim için ne anlama geldiğini ve çocuklarla birlikte olmanın ve onlara bakmanın alışılmadık şekillerde mümkün olduğunu sıfırdan öğrenmek çok önemlidir. Kendini düşünme ve bağımsız çalışma yeteneği, önemli yaratıcılık, empati ve coşku kapasiteleri ile birlikte çok yüksek olmalıdır.

DAHA AZ FIRSAT SAHİP KATILIMCILAR

Bu kuruluş, fiziksel, duyusal veya diğer engelleri olan (tekerlekli sandalye erişimi ve benzeri gibi) gençlere uygun fiziksel bir ortama sahiptir. Bu kuruluşun sosyal engelleri, eğitim güçlükleri, kültürel farklılıkları veya benzerleri olan gençlere uygun ek mentorluk veya başka destekleri vardır.

Gönüllülük tarihleri: 

1. Gönüllü: Eylül 2021-Temmuz 2022 

2. Gönüllü: Eylül 2022-Temmuz 2023


Lütfen  Europass CV  ve  Motivasyon mektubunuzu  esc@sorged.org  konu başlığına ESC-Avusturya yazarak  mail gönderiniz. SORGED sadece gönderici kuruluştur. Gönüllü seçimini  Avusturya'da bulunan ev sahibi kuruluş yapacaktır. İlgili kişiler gönüllü seçiminde sizi yazdıklarınızla tanıyacaktır. Bu nedenle lütfen doğru ve açık bir şekilde ifade edin.   


Başarılar dileriz. 😊


Son başvuru tarihi: 15/11/2020


Sosyal medya hesaplarımızı takip gençlere öncelik verilecektir.

Web: www.sorged.org
Facebook / SORGED
Twitter & Instagram: @ sorged66


Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör