×
Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme Eğitimi
 26.12.2021 22:21:23
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1061 kez okundu
T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen PRODES programı kapsamında “İŞ'te Farkı Sen Yarat” projesi çerçevesinde yürüttüğümüz, "Eleştirel Düşünme ve Problem Çözme Eğitimi" 25-26 Aralık 2021 tarihlerinde düzenlendi.

GENÇLERE 21 YÜZYIL YETKİNLİKLERİNİ KAZANDIRIYORUZ.

Gençlerimizi 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, Dünya ile konuşan, Dünya ile çalışan, Dünya ile yarışan liderler olarak geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda, Derneğimiz tarafından,  yaygın eğitim metotları ile alanında uzman eğitmenlerimizin eşliğinde geliştirilen ve iş dünyasındaki yeni gelişmeler ışığında sürekli güncellenmekte olan eğitimlerimiz ile gençlerin önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz. Uluslararası projelerimizin yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da gençlere destek oluyoruz.

Çağımızın hızlı teknolojik dönüşümüyle birlikte gençlerin ihtiyaçları da değişmiştir. Günümüzde işverenler mezun gençlerden içerik değil yetkinlik istemektedir. Projemiz ile bu dönüşüm süreçlerine gençleri dâhil ederek kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sunarak, gençlerin 21. Yüzyılda ihtiyaç duyulan becerileri kazanmaları hedeflemekteyiz.

Bu Eğitim ile katılımcıların, eleştirel düşünme ve problem çözme konusundaki farkındalıklarını artırmak, yaptıkları ya da yapacakları işin doğasını sorgulamalarına yardımcı olmak, kendi alanları ile ilgili yorumlar yapabilmelerini sağlamak ve bu beceriyi nasıl kazandırabilecekleri konusunda ipuçları vermek, "Eleştirel Düşünme" bakış açısını kavramaları, stratejik düşünme, problem çözme ve karar alma becerilerini geliştirmeleri hedeflenmiştir.

Eğitim programı ile yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak katılımcılara, karmaşık problemleri çözme ve doğru karar alma, güvenilir seçimler yapma, potansiyelini ortaya koyma, kaynaklarını doğru yönetme ve hedeflediği sonuçlara en etkin yoldan ulaşma becerileri kazandırıldı.
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör