×
ENGELLİNİN YAPTIĞI ÇİNİLER SATIŞA ÇIKTI
 4.02.2015 22:14:40
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1764 kez okundu

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde "Engelleri Sanatla Aşıyoruz" projesi kapsamında engellilere yönelik açılan çinicilik kursunda, engellinin yaptığı çiniler satışa çıktı.

Sorgun Gençlik Grubu'nun, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına (Ulusal Ajans) sunduğu, Eylem 1.2 "Engelleri Sanatla Aşıyoruz" Projesi kapsamında, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan çinicilik kursunda yapılan çiniler, Salih Paşa Camii ve Termal tesislerde kurulan stantlarda dualarla görücüye çıktı.

Açılışa, Ak Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, engelli kursiyerlerin velileri ve vatandaşlar katıldı.

Ak Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, böyle bir projeyi ilk kez duyduğunu ve çok memnun olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu; "İlçemizde bir AB Projesi kapsamında açılan bu kursta, engelli gençlerimiz, engelleri gerçekten sanatla aşmışlar. Gördüğünüz gibi çok güzel işler çıkarmışlar. Ben kendilerini, hocalarını ve emeği geçen herkesi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum."

Konuşmaların ardından yapılan dualarla birlikte standın açılışı yapıldı. Milletvekili Soysal, Kaymakam Kılıç ve Belediye Başkanı Şimşek 2'şer çini eser satın aldı.

Sorgun Gençlik Kulübü Başkanı Halil Uğuz da yaptığı açıklamada, Engelli gençler 1,5 ay gibi kısa bir sürede ürünlerini tamamlayarak bugün sergileme imkanı buldular. Üretilen çini ürünlerini bugün Sorgun Büyük Termal Otelde açılışını yaptık. Ürünlerin birçoğu hemen satıldı.

İlk Bir saatte 1.000 TL satış yapılarak engelli gençlere bayram öncesi büyük destek sağlandı.

Desteklerinden dolayı Sayın Kaymakamımız Levent Kılıç'a, Belediye Başkanımız Ahmet Şimşek'e, İlçe Milli Eğitim Müd. Yusuf Yazıcı'ya, Halk Eğitimi Müd. Ali Erol'a, Kayseri Trafik ekipleri amiri Murat Dursun'a, Vakıf Müd. Salih Dişlioğlu'na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber'e ulaşmak için tıklayınız...

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör