×
Eurodesk Akreditasyonu
 13.06.2019 23:19:00
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1017 kez okundu

SORGED Sorgun Gençlik Derneği tarafından, Erasmus+ Eurodesk Türkiye Ağı Eurodesk Türkiye Temas Noktası Teklif Çağrısı kapsamında sunulan başvuru T.C. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından “Eurodesk Türkiye Temas Noktası” kuruluşu olarak akredite edildi.

Yeni Temas Noktaları için akreditasyon eğitimi Ankara'da 11-14 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlendi.

Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağıdır.

36 Avrupa ülkesinde  faaliyette bulunan 1000'in üzerinde Eurodesk Bilgi Ağı, ülkemizde de Türkiye Ulusal Ajansı bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Türkiye’de 50 ilde 80 Eurodesk Temas Noktası bulunmaktadır.

Sorgun Gençlik Derneği Eurodesk Temas Noktalığı ile birlikte Avrupa fırsatları konusunda ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta ile, faks ile, telefonla, ziyaretle), Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması, Eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri, Konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi, Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması, Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması gibi hizmetleri ücretsiz verecek.

Eurodesk Temas Noktalığı ile birlikte SORGED çalışma alanını daha genişleterek yurt dışına daha çok genci gönderecek ve Türkiye içerisinde faaliyet gösteren Eurodesk temas noktaları ile koordineli bir şekilde işbirliği yapabilecek. Aynı zamanda yurt içinde Eurodesk Türkiye Koordinatörlüğü tarafından farklı şehirlerde düzenlenen tematik eğitimlere SORGED’i temsilen genç gönüllülerin katılması sağlanacak.

Gençleri daha çok Avrupa fırsatları ile buluşturabilmek, kişisel gelişimlerine destek olmak ve hayatlarına dokunabilmek için çalışmaya devam edeceğiz.

Yozgat’ımıza ve gençlerimize hayırlı olsun.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör