×
Gençler yönetime katılıyor
 29.01.2019 22:50:06
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1189 kez okundu

Ankara da düzenlenen ‘yerel yönetimler ve gençlik bölgesel eğitimleri zirvesine’ katıldık.

Siyasette ve yerel yönetimlerde aktif katılım sağlamak, karar alma mekanizmalarında söz sahibi olmak isteyen gençler, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen, Karaman Yarınlar İçin El Ele Derneği Koordinatörlüğünde, SORGED Sorgun Gençlik Derneği ve Eski Avrupa Gönüllü Hizmeti Gönüllüleri Gençlik Derneği ortaklığında gerçekleştirilen ‘Yerel Yönetimler ve Gençlik Bölgesel Eğitimleri ve Zirvesi’ adlı proje kapsamında bir araya geldi.

Ülkemizde yerel yönetimlerin yapacakları hizmetleri ve gerçekleştirecekleri faaliyetleri planlarken gençlik ve toplumun genelini ilgilendiren durumlarda gençlerin görüşlerinin alınmasına yönelik, Politika Reformuna Destek - Yapılandırılmış Diyalog programı çerçevesinde ‘Yerel Yönetimler ve Gençlik Bölgesel Eğitimleri ve Zirvesi’’ gerçekleştirildi. Yapılandırılmış Diyalog, gençler, gençlik çalışmalarında aktif kişiler ve gençlik kuruluşları ile gençlik alanında karar alıcı olan ve gençlik politikalarından sorumlu kişiler arasında işbirliğini destekleyen bir program türüdür.

Proje kapsamında sırasıyla 1-2 Aralık Karaman , 8-9 Aralık Yozgat ve 22-23 Aralık tarihlerinde İzmir’de gençlere aktif vatandaşlık, savunuculuk ve kampanya yönetimi eğitimleri verildi. Bu kapsamda Karaman, Yozgat ve İzmir’de verilen eğitimler çerçevesinde projenin yaygınlaştırılması ve uygulanması için kampanyalar başlatıldı.Eğitim sonrasında tüm kampanyaların ve bölgesel eğitimlerin çıktılarını ortaya sunmak için Ankara İçkale Otel’de eğitimlere katılan 95 gencin bir araya gelmesiyle ‘’Gençlik Zirvesi’’ yapıldı.

Gerçekleşen proje amaç olarak, gençlere aktif katılım ve aktif vatandaşlık kavramlarının desteği ile yerel yönetimlere katılım noktasında gençlerin bilgi, beceri ve tutumlarında pozitif değişim oluşturmayı hedefliyor. Bunun yanında gençlerin yönetim kademelerinde yer alabileceklerini ve uzun dönemde de söz sahibi olması gerektiğini savunuyor.

Ankara’da düzenlenen zirvede ‘’GENCE DANIŞ, GO-GO(Genç Olsun, Güç Olmasın), GENÇ YARDIMCI, YÖNETİCİLER GENÇ’SİZSİNİZ, GENÇLER YÖNETİYOR, GENCİN SESİ GELECEĞİN NESLİ’’ kampanyalarıyla yönetime katılım ve söz sahibi olma hedefiyle gençliğin sesini duyurmaya yönelik yapılan çalışmalar değerlendirildi. Yönetici ve milletvekilleri tarafından gençlerin karar alma mekanizmalarında yer alma isteği hususundaki azimli ve kararlı duruşu büyük destek gördü. Zirve’de yapılan atölye çalışmaları neticesinde gençler tarafından karar alıcılara iletilmek üzere ortak bir bildiri/deklarasyon hazırlandı.

Cesaret verici ve yaratıcı fikirleri ile gençlerin, başta yerel yönetimler olmak üzere tüm yönetim organlarında aktif olması için çalışan gençler Türkiye genelinde kent konseyleri ve gençlik meclislerinin desteğini topluyor. Yarınlarımızı en iyi biz kurarız diyen gençler tecrübeli siyasetçilerin de desteğini alarak genç bakışı yerel yönetimlerin her alanına yaymak, ülke yönetiminde gençliğin dinamiği, yaratıcılığı ve pratikliği ile buluşturmak istiyor.

Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör