×
Gençlere Girişimcilik Eğitimi
 19.10.2021 21:34:06
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1569 kez okundu
Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Sorgun Gençlik Merkezi iş birliğinde yürütülen “Genç Değişim, Genç Gelişim” kapsamında "Girişimcilik ve Değer Yaratma Stratejileri Eğitimi" 16-17 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlendi.

Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, Girişimcilik ve Değer Yaratma Stratejileri Eğitimi ile, gençlere temel girişimcilik becerilerini kazandırmak ve geleneksel rekabetin ötesine geçerek daha yaratıcı bir iş yönetimi modeli sunmayı amaçladıklarını söyledi.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Eğitim ile ilgili bilgi veren Uğuz, “Eğitimde, Girişimcilik kavramı, Girişimci olmayı etkileyen faktörler, Başarılı Girişimcilerin ortak özellikleri, Girişimcinin sahip olması gereken özellikler, Girişimcinin iş kurma sürecindeki temel adımları, Başarılı bir iş fikri belirlemek, Uygulamalı İş Planı geliştirme konuları ele alındı. Ayrıca KOSGEB ve TKDK uzmanları genç girişimcilere girişimcilik alanında sunulan fırsatlar hakkında bilgilendirme yaptı” dedi.

DENEYİM KAZANDILAR

Uğuz, verilen eğitimlerle gençlerin girişimciliği öğrendiğini belirterek, “Bu eğitim ile gençler, interaktif yöntemlerle önce keşfederek sonra eylemlerde bulunarak girişimciliği öğrendi. Profesyonel ve kişisel anlamda yaratıcı düşünme, fırsatlardan yararlanma, takımla birlikte çalışma ve karşılaşılan karmaşık durumları analiz etme becerileri gelişerek girişimler konusunda özgüven kazandı. Ayrıca, simülasyonlarla hakiki bir üretici, alıcı ve tüketici gibi roller üstlenerek çeşitli senaryolarla deneyim kazandılar. Gençler eğitimin sonunda gerçekçi bir iş planı hazırladılar. KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık’a, TKDK İl Koordinatörü Selim Türker’e, TKDK Uzmanı İbrahim Bey'e, KOSGEB Uzmanı Mustafa Bey'e, Eğitmenimiz Kadir Bey'e ve tüm katılımcılarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör