×
Gençlere İş Bulma Tekniği Anlatıldı
 1.06.2016 17:16:45
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 2166 kez okundu

Sorgun Gençlik Derneği’nin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından kabul edilen ‘Gençlere yeni nesil iş bulma stratejileri ve Mülakat teknikleri eğitimi’ adlı proje kapsamında eğitim verildi. 

Sorgun Gençlik Derneği’nin Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen ‘Gençlere yeni nesil iş bulma stratejileri ve Mülakat teknikleri eğitimi’ adlı proje kapsamında eğitim verildi. Gençlere yönelik eğitim Leyla Ulus, Hakan Turgut ve Yavuz Yiğit tarafından verildi.

25-27 Nisan 2016 tarihleri arasında 3 gün süreyle Sorgun Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda yapılan eğitimde Yozgat bölgesinde ikamet eden,  Üniversite mezunu ya da son sınıf öğrencisi, Yüksekokul ve üzeri Eğitim Mezunu seviyesine sahip 18-29 yaş arası işsiz 65 gence kariyer planlaması, iş ve meslek konusunda rehberlik, özgeçmiş hazırlama, iş bulma araçları hakkında bilgi verme, kariyer planı hazırlama, iş görüşmesi teknikleri, liderlik gibi yeni nesil iş bulma stratejileri ve mülakat teknikleri eğitimi verildi.

Eğitimlerde, gençlerin kaygılarının sınav öncesinde başlayıp, üniversiteli olmalarıyla kaygılarının bitmekte olduğu belirtilerek, öğrenim hayatı boyunca da birçok faktör kaygıları üzerinde etkili olduğunun altın çizildi. Günümüzde Üniversite mezunu gençlerin de ciddi boyutlarda işsizlik problemi ile karşı karşıya olduğuna vurgu yapılarak, gençlerin nerede, ne şekilde iş arayacağını bilemelerinin önemine dikkat çekildi.

Katkılarından dolayı Sorgun Meslek Yüksekokulu'na, Eğitmenlere ve tüm katılımcılara çok teşekkür ediyoruz.

Eğitimin fotoğraflarına ulaşmak için lütfen tıklayınız..

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör