×
Gençlik Değişimi Tamamlandı
 7.09.2017 22:20:51
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 2127 kez okundu

"Share Culture" ve “Skills for Social Entrepreneurship” Gençlik Değişim Projeleri tamamlandı.

Derneğimizin ortaklığında Ikaros Foundation Romania kurumunun koordinatörlüğünde 6 Haziran - 9 Haziran tarihleri arasında APV(Gelişmiş Planlama Ziyareti) ile başlayan ve 20-30 Ağustos tarihleri arasında 6 katılımcı birlikte gerçekleştirilen Erasmus Plus Gençlik Değişimleri programı kapsamında "SHARE CULTURE" projesi tamamlamıştır. 6 farklı ülkeden 38 katılımcının yer aldığı projemizde Ekolojik tarım, Sağlıklı beslenme, geleneksel tarım yöntemleri, yerel gıdaların tüketilmesinin teşvik Edilmesi, Kültürler Arası Etkileşim ve Yemek Kültürleri gibi pek çok başlık etkili bir şekilde işlenmiştir. Yerinde uygulamalar, ziyaretler ve Sinaia Belediyesinin desteği ile gerçekleştirilen Kültürlerarası Festival ile katılımcılar ve yerel halk üzerinde etki yaratan bir proje süreci gerçekleştirildi. Katılımcılar Romanya başta olmak üzere Macaristan, Hırvatistan, İtalya ve Polonya'dan çok değerli dostluklar ve ileriye dönük ortaklıklar kurarak ayrıldı. 

Grup lideri Davut Metin,"Çok değerli dostluklar ve ileriye dönük ortaklıklar kurarak ayrıldığımız bu projenin bize çok şey kattığını belirtmek isterim. Ayrıca SORGED'in katkı ve destekleriyle ilerlediğimiz bu yolculuğun sonunda ülkemizi ve derneğimizi hakkıyla temsil etmenin gururunu yaşıyor ve bu yolda bize eşlik eden tüm katılımcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." dedi.

Romanya ülkesinde gerçekleştilen diğer bir projemiz ise “Skills for Social Entrepreneurship” isimli projesiydi. 

Derneğimizin ortaklığında Romanian Institute For Adult Education kurumun koordinatörlüğünde 21-31 Ağustos 2017 tarihleri arasında 6 katılımcı ile birlikte gerçekleştirildi. Proje kapsamında 10 gün boyunca atölye çalışmaları ve farklı aktivitelerle 30 gençlik çalışanına sosyal girişimcilik alanında bilgi, beceri, tutum ve yeteneklerinin geliştirilmesinde katkıda bulunuldu. 

Sorgun Gençlik Derneği olarak Projeye göstermiş oldukları ilgiden ve katkılarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz.

 

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör