×
Gençlik ve Gönüllülük Çalıştayı
 6.12.2021 23:43:56
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1943 kez okundu
5 Aralık Dünya Gönüllülük Gününde Gönüllülüğü konuştuk.

Valimiz Sayın Ziya Polat ve Kaymakamımız Sayın Halil İbrahim Kazar, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Sorgun Gençlik Merkezi işbirliğinde yürüttüğümüz “Genç Değişim, Genç Gelişim” projemiz kapsamında düzenlediğimiz Gençlik ve Gönüllülük Çalıştayında gençlerimizle buluştu.
 
Gençlik ve Gönüllülük Çalıştayında genç istihdamı için gönüllülüğün istihdama katkısı ve istihdam piyasasında aranılan niteliklerin kazanılmasında ve iş bulmada gönüllülüğün rolü gençler tarafından ele alındı. Ayrıca Sayın Valimiz Polat, Gençlik ve Gönüllülük Çalıştayı sonrası, gençlerimizin sorunlarını dinleyerek taleplerini aldı. 

GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI GENÇLERE İŞ TECRÜBESİ KAZANDIRIR.
Gönüllülüğün profesyonel ve kişisel gelişimi desteklemek, sosyal ve profesyonel çevreyi geliştirmek ve nitelikli bir özgeçmiş oluşturmaya yardımcı olmak gibi somut faydaları da vardır. Gönüllü çalışmalar sayesinde iş tecrübesi kazanan gönüllüler, kariyer beklentilerini yükselterek daha yüksek maaşlı ve nitelikli işlerde istihdam edilebilirler. 

GÖNÜLLÜLÜK FAALİYETLER GENÇLERE YETKİNLİKLER KAZANDIRIR.
Gönüllü olarak yapılan etkinlikler, sonunda bir kazanç beklentisi güdülmese de, bireylere çeşitli nitelikler kazandırabilir. Özellikle; henüz öğrencilik aşamasında olan, meslek yaşamına atılmamış ya da profesyonel yaşamdan uzak, toplumsal işbirliği deneyimi olmayan vb. bireyler için, bir STK bünyesinde diğer gönüllü ve profesyonel ekiple birlikte çalışmak, bireyin başka toplumsal projelerde kendine güveninin artmasını sağlayacaktır.

Benzer biçimde, ekip çalışması deneyimi olmayan gönüllüler; belli bir hedef doğrultusunda uyum, işbölümü ve işbirliği gerektiren bir disiplinle çalışmayı öğrenerek kendilerini geliştirebilir, yeni beceriler edinebilirler. Ekip içinde daha geniş sorumluluklar üstlenen ve ekibin eşgüdümünü yürüten bireyler ise, bu süreçte takımla birlikte çalışma ve liderlik niteliklerini geliştirebilir. Gönüllünün dahil olduğu etkinlik, daha önce hiç tanımadığı bir sahaya adım atmasını sağlayabilir, hatta yaşamında yeni ufuklar açabilir.

Programa katılarak bizleri onurlandıran, her daim gençlerimizin yanında olan ve gençlerimize verdiği desteklerden dolayı Valimiz Sayın Ziya Polat’a ve Sorgun Kaymakamımız Sayın Halil İbrahim Kazar’a, teşekkür ederiz. Yozgat Gençlik Merkezi Müdürümüz Ali Sapmaz’a, Sorgun Gençlik Merkezi Müdürümüze, eğitmenimiz Selahattin Ciritci’ye ve katılım sağlayan gençlerimize katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör