×
Gençlik varsa gelecek var
 5.07.2018 22:46:17
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1804 kez okundu

SORGED Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, gençlerin yaz dönemini boş geçirmemeleri için SORGED Sorgun Gençlik Derneği ve Sorgun Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde İngilizce Konuşma Kulübü ve Web Tasarımı kursu açıldığını söyledi.

Derneğin kurulduğu tarihten bugüne gençlere ücretsiz eğitim vermekte ve bu faaliyetlerle Yozgat gençliğine yeni vizyon kazandırmaya çalışmakta olduğunu belirten SORGED Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, “Eğitimlerimiz, gençlerin hem kişisel gelişimlerine hem de profesyonel yaşamlarındaki liderlik, motivasyon, duyarlılık, değişime açıklık, ekip çalışması, yaratıcılık, organizasyon ve iletişim becerisi, sorumluluk alma gibi yetkinliklerinin artırılmasına katkı sağlamaktadır. Eğitimlerimizin gençlerin ihtiyaçlarına göre belirleniyor. Gençler bizlere hangi alanda eğitim almak istediklerini iletiyor bizde gençlerin ihtiyaçlarına göre bu eğitimleri düzenliyoruz. Gençlerden 2 eğitim üzerine yoğun başvuru aldık. İngilizce Konuşma Kulübüne toplamda 86, Web tasarımı kursuna ise 110 başvuru aldık” dedi. 

"YAYGIN EĞİTİM  YÖNTEMLERİ  KULLANILIYOR"
Uğuz, “Konuşma Kulübü’nde alışılmış klasik eğitim yöntemlerinin dışında yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak gençler İngilizceyi eğlenerek öğreniyorlar. Konuşma kulübünde  klasik eğitim yöntemlerinin dışına çıkılıyor, gençleri öğrenme süreçlerine dâhil ederek yaygın eğitim metotları ile hem eğlenmeleri hem de kalıcı olarak pratik İngilizce konuşabilmeleri sağlanıyor. Konuşma kulübü ile klasik dil öğretiminin dışına çıkarak gençlerin yaşayarak, yaparak ve bizzat dahil oldukları ortamlar ve programlar hazırlayarak dil öğrenmelerini sağlıyoruz. Bu sistemle dil öğrenmek hem eğlenceli hem de kalıcı olacağına inanıyoruz. İngilizce konuşma kulübü Hafta içi Pazartesi ve Perşembe günleri 13.00-17.00 arasında, hafta sonu ise Cumartesi ve Pazar günleri 12.00 – 16.00 saatleri arasında yapılmaktadır. Günümüzde teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydaları var. Ancak kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması ve teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok ciddi zararlara sebep olabilmektedir” dedi.

"TEKNOLOJİYİ FAYDALI  KULLANMALARI SAĞLANIYOR"
Web Tasarımı Kursu ile Gençleri teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmayı, Teknolojiyi faydalı kullanmalarını sağlamayı, Meslek edinmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirten Uğuz, “Web tasarımı kursuna toplamda 40 gencimiz katılmaktadır. Kursumuz hafta içi her gün 2 grup halinde 09:00-13:00 saatleri arasında verilmektedir. Eğitimlerimizin tamamı Dernek binamızda verilmektedir. Gençlere verdikleri katkılardan dolayı ve derneğimizle yaptıkları işbirliği için Sorgun Halk Eğitimi Merkezine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör