×
Gönüllülük Eğitimi
 29.05.2022 20:13:43
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1173 kez okundu
T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen PRODES programı kapsamında Sorgun Gençlik Derneği tarafından yürütülen, “İŞ'te Farkı Sen Yarat” başlıklı proje kapsamında "Gönüllülük ve Gönüllü Yönetimi Eğitimi" 28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlendi.

Gönüllülük, bir bireyin maddi karşılık beklemeden ya da başka bir çıkar beklentisi içinde olmadan, ailesi veya yakın çevresi dışındaki kişilerin yaşam kalitesini artırmak veya genel olarak toplumun yararına olduğu düşünülen bir hedefe ulaşmak için, yalnızca içinden gelerek ve doğru olduğuna inanarak, bir toplumsal girişime ya da bir sivil toplum kuruluşu bünyesindeki etkinliklere destek olması” şeklinde tanımlanır.

28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde gençlerle, gönüllüğün toplumsal faydalarını ve istihdama katkısını, sivil toplum ve gönüllülük bilinci konularında konuştuk.
Sivil toplum ve gönüllülük bilinci konularında farkındalık kazanan gençler, iki günlük eğitim sonunda gençlerin gönüllü faaliyetlere katılım oranlarının arttırılması için 4 adet gönüllülük faaliyet planı hazırlandı. Bu gönüllülük faaliyet planları 15 gün içerisinden gençler tarafından hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Gönüllülük Ne kazandırır?
✅ Gönüllülük deneyimi olan kişiler sorunlarla etkili bir şekilde mücadele edebilir. 
✅ Gönüllülüğün artması toplumsal yardımlaşma ve gelişim sağlar. Toplumda insanlar arası ilişkiler güçlenir.
✅ Birilerine yardım etmek, fayda sağlamak kişiye özgüven kazandırır.
✅ Gönüllülük faaliyetleri yeni çevre ve yeni arkadaşlıklar kazandırır.
✅ Ekip çalışması ve bireylerle uyum gibi konularda yetenek sağlar.
✅ Duygusal zekayı geliştirme, empati kurma, duyguları yönetme ve etkili iletişim gibi beceriler kazandırır.
✅ Profesyonel iş hayatı öncesi ekip çalışması, zaman yönetimi, sorumlulukları yerine getirme gibi konularda önemli bir deneyim sağlar.
✅ İş başvurularında sizi öne çıkaran bir deneyim olabilir. Aynı zamanda iyi bağlantılar kurmanızı, doğru kişilerle tanışmanızı sağlayabilir.


Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör