×
I. Kariyer Günleri
 18.04.2018 22:59:00
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1116 kez okundu

Bozok Üniversitesinin Düzenlediği I. Kariyer Günlerine katılarak stant açtık. Gençlere Erasmus+, Eurodesk, Europass CV ve Derneğimizin faaliyetlerinden bahsettik.

Bozok Üniversitesi Girişimcilik ve Üniversite-Sanayi İşbirliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bu yıl ilki gerçekleştirilen Bozok Üniversitesi 1. Kariyer Günleri üniversitemiz ev sahipliğinde başladı. Bozok Üniversitesi, Öğrenciler, Sivil Toplum Örgütleri ve iş dünyası arasında köprü kurmak amacıyla düzenlediği destekleyici programlarına bir yenisini daha ekledi.

Üniversite öğrencilerinin kamu ve iş dünyası ile buluşmasını sağlamak, tanıtım faaliyetleri gerçekleştirip ortak programlarda görev almak amacıyla gerçekleştirilen kariyer günlerinin açılış programı Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yozgat’ta faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve alanında duayen firmaların katıldığı Bozok Üniversitesi 1. Kariyer Günleri programının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey şunları söyledi: 

“Yükseköğretimin amacı geleceğe insan yetiştirmektir. Ülkenin genç neslini ülkenin geleceğine hazırlamaktır. Eğitim-öğretim sadece fakültelerdeki derslerden ibaret değildir. Bundan elli yıl önce, anne babalar çocuklarını okuturken okusun meslek sahibi olsun ve devlet memuru olabilsin diye düşünmekteydi. Üniversiteler ise mezunlarını devlet ya da özel sektörde istihdam edebilecek şekilde misyon belirlemekteydi. Artık bu anlayışların değişmesi ve dönüşmesi gerekmektedir. Okuyan neslimiz yani gençlerimiz, diplomalarını sadece devlette iş bulabilmek için değil, aldıkları bilgiyle insanlara yol göstermek, iş kurmak ve iş üretebilmek için okumak durumundadırlar.

Ümit ediyorum ki, ülkemiz bundan sonra genç nesli okuturken bir fakülte değil birden fazla fakülteyi gerçekten dünyada emsalleriyle yarışacak bilgi ve donanımla yetiştirmek için okutacaktır. Öğrencilerimizi yükseköğrenim hayatıyla beraber iş dünyasıyla irtibatını sağlamak amacıyla üniversitenin sanayi ile işbirliği, üniversitenin toplumla işbirliği, üniversitenin işadamları ile işbirliği açısından gerçekleştirilen Kariyer Günleri’ni bu anlamda önemsiyor, emeği geçen kurum, kuruluş ve öğretim elemanlarına teşekkür ediyorum.”

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör