×
İş Hayatında Etkili Yazışma Teknikleri Eğitimi
 27.06.2021 21:52:42
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 890 kez okundu

Gençlik Projeleri Destek Programı (2020-1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Genç Değişim, Genç Gelişim” başlıklı proje çerçevesinde “İş Hayatında Etkili Yazışma Teknikleri Eğitimi” 25-26 Haziran 2021 tarihlerinde düzenlendi.

Sorgun Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, yaptığı açıklamada “Genç Değişim, Genç Gelişim Projemiz hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse, Projemiz ile gençlerin kişisel ve kişilerarası becerileri arttırmaya yönelik eğitimler, çalışma ziyaretleri, fuar, çalıştay, kariyer günleri ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Projemiz kapsamında, gençlerin iletişim becerileri, takım çalışması, organizasyon becerileri, problem çözme becerisi, kriz yönetimi, liderlik, analitik düşünce, sosyal girişimcilik gibi bilgi, beceri ve yeterlilikleri gelişecek. Proje faaliyetlerimiz Sorgun Gençlik Merkezi işbirliğinde yürütülmektedir. 12 ay sürecek proje faaliyetlerinden Yozgat bölgesinde ikamet eden, yaklaşık 750 genç yararlanacaktır.

İki günlük eğitimde gençlere, etkili yazılı iletişim teknikleri, yazışma teknikleri ve yazışma türleri, e-posta sayfa bileşenleri, e-posta yazarken dikkat edilmesi gerekenler, resmi yazışmalar ve çeşitleri, resmi yazışmalarda dikkat edilmesi gerekenler ve resmi yazılarda sayfa düzeni konularında interaktif yöntemlerle verilmiştir. Bu eğitim katılımcılara; e-posta ve resmi yazışmalarda yazılı iletişim kurallarında dikkat etmesi gereken noktaları öğreterek iş arama sürecinde başarılı bir görüşme gerçekleştirmeyi öğretmeyi amaçlamıştır. Eğitimde, gençler iş hayatının önemli bir parçası olan kurumsal e-posta ve resmi yazışmalarda etkili ve verimli sonuçlar almayı sağlayacak püf noktaları öğrenmiştir” dedi. 
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör