×
İtalya Toplantısı
 30.04.2017 21:31:46
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1803 kez okundu

Sorgun Gençlik Derneği’nin ortak olduğu, İspanya UCAM Üniversitesi tarafından hazırlanan EACEA (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency) tarafından finanse edilen Erasmus+ Spor programı kapsamında "SPIIS - SPort, Inclusion and Interculturality in Society" isimli projenin ikinci toplantısı 27-28 Nisan 2017 tarihinde projenin diğer ortağı olan Associazione Alplurale kurumun ev sahipliğinde İtalya’da gerçekleştirildi.

Bu proje, mültecilerin, spor faaliyetleriyle sosyal hayata katılımını, uyumunu sağlamayı ve toplumsal hayata adapte olabilmeleri kolaylaştırmayı, 2. nesil genç göçmenlerin yerelde yaşayan gençlerle sosyal içerme ve kültürel entegrasyon ile ilgili iyi uygulamaları teşvik etmeyi ve değiştirmeyi amaçlamaktadır. Proje kapsamında her ülke kendi bölgesinde mültecilerin sorunlarına ve sosyal uyumların entegrasyonuna yönelik bir anket uyguladı. Bu toplantıda anketin sonuçları analiz edildi ve sonuçları tartışıldı. 

Yapılan bütün anketlerin sonuçları toplantılarda analiz edilecektir. Spor yoluyla 2. nesil göçmenlerin entegrasyon ve sosyal uyumlarına yönelik hazırlanan anketler ilgili paydaşlara okullar / üniversiteler, spor kulüpleri gibi kurumlara gönderilecektir. Proje sonunda hazırlanan tüm anket sonuçları ve analizleri kurumların yapacakları araştırma ve çalışmalarda mültecilerin güncel ve genel durumlarını analiz etmede ve onların durumlarını anlamalarına yardımcı bir kaynak olacaktır.

Proje toplantısına Derneğimizi temsilen Mustafa YEŞİLOĞLU ve Burak KILINÇ katıldı. Projenin üçüncü toplantı ise 5-6 Temmuz 2017 tarihinde Sorgunda gerçekleştirilecek.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör