×
Kalite Sertifikası
 1.05.2019 21:57:00
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1606 kez okundu

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) T.C. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansına sunmuş olduğu ‘akreditasyon-kalite sertifikası’ talebi, Akreditasyon/Kalite Komitesi tarafından kabul edildi.

Avrupa Dayanışma Programı akreditasyonunu Yozgat'ta alan tek kurum olduğunu belirten Sorgun Gençlik Derneği Yönetimi Kurulu Başkanı Halil Uğuz,” SORGED destekleyen (Gönderen/Koordinatör) ve Ev Sahibi olarak akredite edilmiş ve 31.12.2020 tarihine kadar süre verilmiştir.

Avrupa Dayanışma Programı, gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurtdışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir. Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektir.

Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır.” dedi.Avrupa Dayanışma Programı kapsamında SORGED daha çok genci yurt dışına gönderebileceğine değinen Uğuz,” Bundan önce ki projelerimizde gençleri kısa süreli 7-10 günlük projelere gönderiyorduk. Bundan sonra Avrupa Dayanışma Programı ile 2 ay ila 12 ay uzun süreli gençleri gönüllülük faaliyetleri için yurt dışına göndereceğiz. Yine Avrupa Dayanışma Programı ile farklı AB ülkelerinden yabancı gençler Derneğimize 2 ila 12 ay arasında gelip gönüllülük yapabilecek. Gençler, gönüllü olarak bir katkıda bulunacak ve ihtiyaç içindeki topluluklara yardım edecekler. Bunu ücretsiz olarak yapmayı tercih ettikleri bir yardım olduğu için maaş ödemesi almayacaklar. Bununla beraber seyahat, barınma, yemek ve sigorta giderleri ücretsiz ödenecek ve buna ek olarak belli bir miktar günlük cep harçlığı alacaklar.” şeklinde konuştu.

PEKİ GENÇLER BU PROGRAMLA NE KAZANACAK?

Program hakkında bilgi veren Uğuz,” Bu program, kişisel ve profesyonel gelişiminize ivme kazandıracak bir öğrenim deneyimidir. Gençlerin bir Mentoru olacak ve bu Mentor gençlerin net hedefler belirlemesine yardımcı olacak ve bu hedeflere nasıl ulaşacaklarını gösterecektir. Ayrıca dil ve kültürler arası becerileri geliştirme, kendi başına yaşamayı, güçlüklerin üzerinden gelmeyi ve ekip içinde çalışmayı öğrenme şansı yakalayacaklar. Gençler başka bir Ülkede yaşamak ve bu Ülkeyi keşfetmek, diğer kültürler hakkında bilgi edinmek veya yeni arkadaşlar edinmek gönüllülük deneyimlerinin kaçınılmaz bir parçası olacaktır. Genlerin Gönüllülük deneyimleri ile gönüllü olduğu kuruluşlara ve yerel topluluklara yeni fikirler ve çok kültürlü bir ruh taşıma imkânı elde edecek. Gençler Gönüllü olarak katıldığı projenin sonunda katılımını belgeleyen Youthpass sertifikasına sahip olacaklar. Bu sertifika ile istihdam edilebilirlikleri daha kolaylaşabilecek” dedi.

SORGED GENÇLERİN İSTİHDAM EDİLMESİNE KATKI SAĞLIYOR

Uğuz,” Yaptığımız eğitimler, kurslar, etkinlikler ve projelerle gençlerin kişisel gelişimlerini geliştirmelerine ve özgeçmişlerini güçlendirmesine katkı sağlıyoruz. Artık işverenler gençlerde farklı özellikler arıyor. Şirketlerin aradıkları nitelikleri inceledik ve hemen hemen hepsi aşağıdaki nitelikleri aramaktadır. Yazılı ve sözlü iletişim becerileri gelişmiş -problem çözme kabiliyeti ve analitik düşünme yetisine sahip -yeni teknolojiler öğrenmeye ve sürekli gelişime önem veren -sorumluluk bilinci gelişmiş -motivasyonu yüksek -liderlik ve takım çalışmasına yatkın -planlama ve organizasyon becerileri gelişmiş gibi nitelikler aranmaktadır. Bu niteliklerin hiç biri üniversitede maalesef öğrenilmiyor. Eğitimler, kurslar, atölye çalışmaları, takım oyunları, grup çalışmaları, simülasyon, sunumlar gibi yaptığımız faaliyetlerle gençler akranları ile birlikte kaynaşıyor, takımla çalışma ve iletişim becerileri gelişiyor, kendilerine öz güvenleri artıyor, iş yapabilme ve sorumluluk alabilme duyguları gelişiyor, sosyal hayatta kişisel ilişkileri daha kaliteli, öz güvenli, girişken kişiliklere ve yeterliliklere sahip olabiliyorlar. Böylece işverenlerin yukarıda aradığı genel niteliklere sahip olan gençler iş bulmaları daha kolay oluyor ve istihdam edilebiliyorlar” dedi.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör