×
Kamu-STK İş Birliği
 1.03.2019 23:46:00
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1087 kez okundu
Sivasta düzenlenen Kamu-STK İş Birliği Projesine katıldık.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün ana faydalanıcısı olduğu Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında Sivas’ta Sivil Toplum Günleri gerçekleştirildi. 
Aralarında valilik, belediye ve merkezi yönetimlerin il temsilcileri ile üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı 100’e yakın katılımcıya ev sahipliği yapan etkinliğe Sivas, Tokat, Kayseri ve Yozgat illerinden temsilciler katıldı.
Sivas Sivil Toplum Günleri, Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ali Gökay’ın konuşmalarıyla başladı. Program süresince, katılımcılara sivil toplum kavramı ve sivil toplumun öneminden bahsedildi. Kamu ile sivil toplum arasındaki iletişim ve iş birliğinin arttırılmasına yönelik iyi uygulama örnekleri ve yurtdışına yapılan çalışma ziyaretlerinden edinilen izlenimler paylaşıldı. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı bütçesinden derneklere proje karşılığı yapılan desteklere ilişkin bilgilendirme ile Avrupa Birliği hibeleri konusunda detaylı sunumlar yapıldı. Devamında ise, kamu sektörü ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin mevcut durumunun değerlendirildiği bir panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Proje Teknik Destek Ekibinden Halit Mirahmetoğlu’nun gerçekleştirdiği panelde Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Recep Toparlı; ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci; Kızılay Sivas Şube Başkanı Mustafa Sarılar ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan konuşmacı olarak yer aldı. Kamu – STK iş birliğinin önündeki engeller ve bunlara yönelik çözüm önerilerinin sunulduğu panel oturumunda iş birliğine dair iyi uygulama örnekleri de paylaşıldı.
Ayrıca katılımcılar, atölye çalışmaları sayesinde STK’ların denetsel sorumlulukları ve yardım toplama konuları ile Kamu-STK iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çözüm önerileri ve proje ortaklığı geliştirmesi konularında çalışmalar gerçekleştirdi. Kamu ve sivil toplumun çalışma dinamiklerini daha yakından tanıma fırsatı yakalayan katılımcılar, bölgelerine ilişkin güçlü iş birliği ve iletişim adına çıkardıkları yol haritalarını da paylaşma fırsatı yakaladı.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Kamu-STK İş Birliği Projesi, İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Toplam bütçesi 2 milyon 633 bin 500 avro olan Kamu-STK İş Birliği Projesi kapsamında hayata geçirilen Sivil Toplum Günlerinin, Türkiye’nin 20 pilot ilinde düzenlenmesi hedefleniyor.
Sivil Toplum Günleri Projesine Yönetim Kurulu Başkanı Halil UĞUZ katılmıştır.
Habere ulaşmak için lütfen tıklayınız..
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör