×
Proje adamı Uğuz Star’da
 5.01.2017 10:36:22
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1527 kez okundu

Yozgat’ın Sorgun İlçesi Gençlik Derneği (SORGED) Yönetim Kurulu Başkanı ve Sorgun Kaymakamlığı Eurodesk Temas Noktası irtibat kişisi Halil Uğuz, Euro Star TV'de yayınlanan "Herkes için Erasmus" Programında Erhan Ertük'ün konuğu oldu. Uğuz, programda Eurodesk ve Gençlik projeleri üzerine yapılan çalışmalar anlatıldı.

Sorgun’da imza attığı başarılı projeler sayesinde Yozgat’ı dünyaya açan, dünyanın da Yozgat’ı tanımasına sebep olan Halil Uğuz, yaptığı çalışmaları ulusal televizyon kanallarından Euro Star TV'de anlatma imkanı buldu. 

Uğuz, programda Yozgat’ta gençler için hayata geçirilen çalışmalardan bahsetti.

İlgiyle takip edilen programda Uğuz, şunları anlattı: 

“2012 yılında 4 gencin bir araya gelerek kurduğumuz grubun bu günkü adresi olan Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) aradan geçen zaman zarfında ülke sınırlarını aşan etkinlikler yaptık. SORGED, kısa sürede Ülke genelinde tanınan bir dernek haline geldi.

Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağıdır. Türkiye’de 70 ilde 130 temas noktası bulunmaktadır. Yozgat bölgesinde ise Sorgun Kaymakamlığı Eurodesk temas noktasıdır. 

Sorgun Kaymakamlığı Eurodesk Temas Noktası irtibat noktası olarak 2013 yılından bu yana il ve ilçemizdeki gençlere ücretsiz nasıl yurt dışına çıkabilirler, nasıl gönüllük yapabilirler, nasıl staj yapabilir ve bu programlardan nasıl faydalanabileceği hakkında detaylı bilgilendirme toplantıları yaptık.

Yine 2014 yılında faaliyetlere başladığımız “SORGED Sorgun Gençlik Derneği gönüllü gençlerle ve gençlik çalışanlarıyla bir araya gelmiş ve kendilerine ana çalışma alanı olarak gençlik ile gençleri ilgilendiren konularda çalışmalar yapmayı seçmiş bir gençlik derneğidir.  Derneğimiz farklı eğitimsel, kültürel ve sosyal düzeylere sahip, farklı ilgileri ve yetenekleri olan gençlerden oluşmaktadır. 

Dernekte aktif rol alan özellikle gençlerden, öğretmenlerden ve diğer gönüllü genç üniversite öğrencilerden oluşan üyelerimiz, sosyal sorumluluk düşüncesiyle ve dinamik heyecanlarıyla yaşayan gençlerin hayatla barışık yaşayıp topluma entegre olmalarına katkı sağlayabilecek yeterliktedir. 

Dernek üyeleri ile birlikte 2013-2015 yılları arasında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 7 AB Projesini uyguladık.

Yine farklı AB Ülkelerinden 109 Genç Sorgun’a gelerek farklı alanlarda proje uyguladık ve İlimizi ilçemizi onlara tanıtma fırsatı bulduk. Artık Birçok ülkede Sorgun Gençlik Derneği ve Yozgat tanınır hale geldi.” 
 

‘GENÇLER NEDEN PROJEYE KATILMALI?
 

“Öncelikle bu projeler Gençlere güç katıyor. Gençler; bu projelerle Motive olup, sosyal, kültürel ve kişisel gelişim anlamında kendilerini geliştirebiliyorlar. Bir AB ülkesinde ücretsiz olarak farklı etkinliklere ve eğitimlere katılabiliyorlar.

Bu projeler kapsamında gençlerin kendilerine özgüvenleri artıyor. Projeler kapsamınsa verilen ve önemli olan bir belge olan “Youthpass” Sertifikası sahip olabiliyorlar. Youthpass gençlik programı kapsamında yaygın ve sargın öğrenimin tanınmasına ve belgelendirilmesi için önemli bir sertifikadır. Hiçbir gencin eğitim, sosyal ve kültürel deneyimine bakılmaksızın her gencin alabileceği bir belgedir.  Bu sertifika sayesinde gençler kişisel öğrenme süreci, uyum sağlama, fikirleri hayata geçirebilme gibi kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlamaktadır. Yine bu sertifika sayesinde gençler CV’lerini güçlendirerek iş bulmaları kolaylaşıyor.

Projelerin gençlere kattıklarına devam edersek; Projeler sayesinde Gençlerin Avrupa Vatandaşlığı bilinci artıyor, lider olmalarına, inisiyatif alabilmelerine ve empati yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlamaktadır.

Farklı kültürlere sahip ama aynı amaç uğruna ilçemize gelen farklı din, dil ve ırka sahip olan gençler, ilçemizdeki gençlerle birlikte sorunların üstesinden gelebileceklerini görmekte ve farklı kültürlerdeki insanlarla tanışma fırsatı bulmaktadır.

Gençler; Avrupa’da birlikte yaşayabileceklerini ve çalışabileceklerini herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğinin farkına varıyorlar. Yine bu projeler sayesinde Gençler birbirlerini tanıyarak, yabancı düşmanlığı ve ırkçılığı önlenmektedir. Ayrıca gençlerimizin en büyük sorunu olan İngilizce dil öğrenmelerine de katkı sağlamaktadır.

AB Projeleri sayesinde Dernek üyelerimizden birçok arkadaşımız kendilerini geliştirerek farklı alanlarda iş sahibi oldular.

Bu projelere katılmak tamamen ücretsiz olup, kendini geliştirmek isteyen tüm gençleri derneğimize bekliyoruz. Derneğimiz ve Faaliyetlerimiz hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için web sayfamızı (www.sorged.org) ve Facebook sayfamızı takip edebilirler
(https://www.facebook.com/SORGED)  

Yaptığımız tüm faaliyetlerde bizlere desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Ali ARSLANTAŞ’a ve Sayın Belediye Başkanımız Ahmet ŞİMŞEK’e Sorgun Gençlik Derneği olarak çok teşekkür ediyoruz.

Haber detayına ulaşmak için lütfen tıklayınız...

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör