×
Şehir küçük ama hayaller büyük
 22.04.2019 22:09:00
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1209 kez okundu

KÜÇÜK ŞEHİRDEN BÜYÜK HAYALLERE

SORGED Sorgun Gençlik Derneği gençlerin hayatlarına dokunmaya devam ediyor. 2015-2019 yılları arasında 172 genci yurt dışına göndermeyi başardı.

2012 yılında 4 gencin bir araya gelerek kurduğu grubun bu günkü adresi olan Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) aradan geçen zaman zarfında ülke sınırlarını aşan etkinlikleri ile Türkiye ve Avrupa’da tanınan bir dernek oldu.

SORGED Başkanı Halil Uğuz, Sorgun Gençlik Derneği'nin ortak olduğu CUBO D'IDEIAS kurumu tarafından hazırlanan Portekiz Ulusal Ajansı'nca finanse edilen Erasmus+ KA1 Gençlik Değişimleri programı  kapsamında “Never Stop Starting” isimli proje 08-13 Nisan 2019 tarihleri arasında Portekiz'in Tomar şehrinde gerçekleştirildiğini söyledi.Uğuz, “Proje ile Gençlerin gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla çevreye sahip çıkmalarını çevreyi korumak için yeni çözümler bulmalarını ve bunları uygulamalarını sağlamak, gençlerin çevre sorunları konusunda bilinçlenmelerini ve sorunun çözümü noktasında başkalarından bir şeyler beklemek yerine konunun merkezinde kendilerinin yer aldıklarını anlamaları amaçlandı” dedi.

Neden Erasmus+? Gençler neden katılmalı?

Gençler işsizlikten yakınıyor, şirketler nitelikli personel sıkıntısı çekiyor…
Erasmus+ programının Avrupa’daki iş piyasalarının ve rekabetçi bir ekonominin ihtiyaç duyduğu becerilere sahip beşeri ve sosyal sermayenin gelişimine katkı sağlamakta. Günümüzde işverenler işe alacakları gençlerde, iyi bir dil hatta birkaç dil, spor hayatı ya da öğrenci kulüplerinde veya Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif bir yaşama sahip olmak, stajlar yapmak, topluma karşı duyarlılık, sosyal sorumluluk sahibi, yaşadıkları dünyaya ve topluma duyarlı gençlerle birlikte çalışmak istiyorlar. Bu yüzden de işe alırken toplumsal faaliyetler ve projelerde çalışan gençleri tercih ettiklerini söylüyorlar.


Yine işverenler işe alım kriterlerinin içerisinde lise, üniversite ya da not ortalaması şartları bulunmuyor. Seçim kriterlerinin başında gelecek odaklılık, kültürel farklılıklara uyum, çeşitlilik, öğrenmeye açıklık ve esneklik geliyor. Takım oyuncusu olan, yenilikçi ve değerlerimize sahip çıkacak gençler arıyorlar. Erasmus+ projelerine aktif olarak rol almak iletişim, sunum becerilerini, işbirliği, takımla çalışma ve liderlik yetkinliklerini geliştiriyor. Böylelikle gençlerin organizasyon, zaman yönetimi ve zorluklarla baş edebilme gibi yetkinlikleri de gelişiyor.  Kültürlerarası çeşitlilik, değerlerimizden. Bu nedenle gençlerin ERASMUS+ gibi programlarla farklı ülkelerde, farklı kültürlerle tanışmış oluyor. Farklılıklara, farklı görüş ve değerlere saygılı, kültürel farklılıklara uyum, çeşitlilik, öğrenmeye açıklık, duyarlılık, dünya görüşü, iletişim yeteneği gibi beceriler kazanıyorlar. Bu projelere katılıp sonrasında kendini geliştiren birçok gencimiz iş sahibi olmuştur.


Bugüne kadar derneğimiz bünyesinde 172 genci ücretsiz yurt dışına gönderdiklerini belirten Uğuz, “Bundan sonra da göndermeye devam edeceğiz. Bu projelere katılmak tamamen ücretsiz. Seyahat, konaklama, yeme-içme ve vize ücretlerin tamamı ortağımızın kurumu tarafından karşılanmaktadır. Bütün gençleri Erasmus+ projelerine katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör