×
Sivil Toplum Sektörü Çalıştayı
 15.02.2017 22:18:30
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1573 kez okundu

AB Bakanlığı tarafından düzenlenen Sivil Toplum Sektörü Çalıştayı sivil toplumun geniş katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi.

Çalıştay açılış konuşmasında AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr Mehmet Cangir, sivil toplumun sektör olarak tanımlanmasının önemini vurguladı.

AB Delegasyon Başkan Yardımcısı Sn. Gabriel Vinals da STK’ların kapasitelerinin artırılması için sürdürülen çalışmalara değindi.

Sivil Toplum Sektörü Çalıştayı’nda AB mali yardımları kapsamında STK’lara sağlanan destekler anlatıldı. Sivil Toplum Sektörü Çalıştayı’nın öğleden sonra oturumunda “STK’ların Öncelikleri” konuşuldu.

Çalıştayda “Sivil Toplum Sektörü Programlama Sürecine STK’ların Aktif Katılımı Nasıl Sağlanır?” tartışıldı. STK’lara sağlanacak yeni dönem projelerine ilişkin STK’ların görüş ve önerileri alındı. Yeni dönem projeleri için öncelikler belirleniyor, günün değerlendirmesi yapıldı.

AB Bakanlığı Müsteşarı Sn. Büyükelçi Selim Yenel kapanış konuşmasında Türkiye-Avrupa Birliği mali işbirliğinin önemine değindi.

Sn. Büyükelçi Yenel, “AB fonlarından daha fazla faydalanılması ve daha çok proje için sivil toplum kuruluşlarına önemli görevler düşüyor.”, “Kamu kurumları tarafından yürütülen hibe programları gelin yaşadığımız sorunları birlikte çözelim demenin bir yoludur." dedi.

AB Bakanlığı tarafından düzenlenen Sivil Toplum Sektörü Çalıştayına Yönetim Kurulu Başkanımız Halil UĞUZ katılmıştır.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör