×
Sivil Toplum ve Gönüllülük
 18.12.2017 20:30:32
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1730 kez okundu

Sivil Toplum ve Gönüllülük Eğitimi Tamamlandı.

Sorgun Gençlik Derneği tarafından hazırlanan Sorgun Gençlik Merkezi işbirliğinde düzenlenen, T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı PRODES Programı tarafından finanse edilen "Kariyere İlk Adım" isimli projenin ikinci eğitimi 16-17 Aralık 2017 tarihlerinde Sivil Toplum ve Gönüllülük Eğitimi Sorgun'da gerçekleşti.

Eğitim programı ile 15-29 yaş arası hedef kitlenin örgütlenme, sivil toplum bilinci, örgütlenme çeşitleri, gönüllülük bilinci konularında farkındalık kazanarak; aktif vatandaş olarak gönüllü faaliyetlere katılım oranlarının arttırılması hedeflendi. 30 gencin katılımı ile gerçekleşen eğitim programında sivil toplum nedir?, toplumsal sorunlar nelerdir?, sivil toplum örgütleri türleri, başarılı sivil toplum örgütleri örnekleri, gönüllülük ve gönüllü kazanımları üzerine interaktif yöntemler kullanılarak gerçekleştirildi. Eğitim programında katılımcıların tartışma grupları, öğrenme odaklı oyunlar, grup çalışmaları gibi yöntemlerle aktif katılımı sağlandı. Gönüllülük ve sivil toplum konusunda farkındalık kazanan gençler toplumsal sorunların çözümüne yönelik STK’larda gönüllü olarak projeler geliştirme konusunda motivasyon kazandılar.

Eğitimlerimiz Şubat ayı sonuna kadar devam edecektir. Proje kapsamında verilecek diğer eğitimler, Girişimcilik Eğitimi, Yeni Nesil İş Bulma Stratejileri Ve Mülakat Teknikleri Eğitim, Sosyal Medya Okuryazarlık Eğitimi, Güzel ve Etkili Konuşma Eğitimi ve Bağımlılıkla Mücadele Eğitimidir.

Eğitime 15-29 yaş aralığında yer alan tüm gençlerimiz web (www.sorged.org) ve sosyal medya sayfalarımızdan başvuru yapabilir. Eğitimlerimiz tamamı ücretsiz ve Sertifikalıdır. Tüm gençleri eğitimlerimize bekliyoruz.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör