×
SORGED’den işsizliği önleyecek proje
 7.11.2016 10:33:07
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1493 kez okundu

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, projenin, genç ve üniversite mezunu işsizlik konusuna çözüm bulmaya yönelik olduğunu belirtti.

Sorgun Gençlik Derneği (SORGED)’nin hazırladığı, ’Gençlere Yeni Nesil İş Bulma Stratejileri ve Mülakat Teknikleri Eğitimi’ projesi Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından kabul edildi. 
Projenin, genç ve üniversite mezunu işsizlik konusuna çözüm bulmaya yönelik olduğunu belirten Sorgun Gençlik Derneği (SORGED) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, “Günümüzde Üniversite mezunu gençler de ciddi boyutlarda işsizlik problemi ile karşı karşıyadır. Üniversite mezunu gençler arasında yüksek olan işsizliğin en önemli sebeplerinden birisi de pek çok mezun gencin, iş gücü piyasasında kendisi için ne gibi işlerin mevcut olduğu ve bu işler için ne tür becerilerin ve eğitimin gerekli olduğu konusunda çok az bilgi sahibi olmasıdır. Gençler nerede, ne şekilde iş arayacağını bilememektedirler. Bu eğitim kapsamında alanında uzman 3 farklı Eğitmen tarafından 22-24 Nisan 2016 tarihleri arasında 3 gün süreyle Yozgat bölgesinde ikamet eden, Üniversite mezunu yada son sınıf öğrencisi, Yüksekokul ve üzeri Eğitim Mezunu seviyesine sahip 18-29 yaş arası işsiz 50 gence kariyer planlaması, iş ve meslek konusunda rehberlik, özgeçmiş hazırlama, iş bulma araçları hakkında bilgi verme, kariyer planı hazırlama, iş görüşmesi teknikleri, liderlik gibi yeni nesil iş bulma stratejileri ve mülakat teknikleri eğitimi verilecek.” diye konuştu. 

Uğuz, eğitim günlük 8 saat, toplamda ise 24 saat süreceğini, eğitimlerin Sorgun Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda yapılacağını, eğitimin ücretsiz olduğunu ifade etti.
 

Habere ulaşmak için lütfen tıklayınız...

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör