×
Sorgun'a Yeni Bir Proje!
 11.01.2015 17:34:34
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 2104 kez okundu

Sorgun Gençlik Derneği Başkan Yardımcısı Nurullah ŞENER ve üyeleri tarafından hazırlanan "Obez Olma, Hareketli Ol" adlı proje , Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından kabul edildi. 

SORGED Başkan Yardımcısı Nurullah Şener, yaptığı açıklamada, dünyanın ve Türkiye 'nin en büyük sorunlarından birinin obezite ve sağlıksız beslenme olduğunu belirtti. 

2013-2014 yılında yine Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Sağlıklı Beslen, Hareketli Ol, Kaliteli Yaşa" isimli projeyi İtalyan ortağıyla başarıyla tamamlamıştır. Bu projenin tamamlanmasının hemen ardından yine bu konuyla ilgili AB ülkeleriyle bu alanda yeni bir çalışma başlatıldı. Bu çalışmanın sonucunda Türkiye Ulusal Ajansına sunduğumuz "Obez Olma, Hareketli Ol" projesi kabul edilmiştir.

Şener, projenin süresinin 5 ay olduğunu dile getirerek, "Projemiz, Polonya, Fransa, Litvanya, Bulgaristan, Makedonya, Romanya ve Türkiye'den 35 katılımcıyla 09-16 Mayıs arasında Sorgun ilçesinde uygulanacak. 7 gün boyunca 35 katılımcı ile sağlıklı beslenme, obezite ve hareketlilik konuları üzerine atölye çalışmaları, simülasyonlar, sunumlar, takım kurma oyunları ve kurum ziyaretleri gibi yaygın eğitim metotları kullanılacak" diye konuştu.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör