×
Sorgun'dan italya'ya Sağlık götürdüler
 3.04.2015 00:55:10
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 2097 kez okundu

Hareketli Gençlik Grubu  tarafından     hazırlanan "Sağlıklı Beslen, Hareketli Ol,  Kaliteli Yaşa" projesi  kapsamında   8   genç, İtalya'ya gitti. Bir hafta süren etkinlik kapsamında  Sorgunlu  gençler,  İtalyan gençlerle   beslenme, obezite  ve sağlık konularında  etkinlikler  düzenledi.

Proje Yasal temsilcisi Nurullah Şener, yaklaşık bir hafta süren İtalya programı dönüşü yaptığı açıklamada, Vibo Valentia şehrinde proje faaliyetini uyguladıklarını söyledi. 
7 gün boyunca İtalyan geçlerle farkı etkinlik, oyun ve sağlıklı beslenme ile ilgili konularda faaliyetler düzenlediklerini kaydeden Şener, şunları söyledi: 

"Türkiye ve İtalya'nın sağlıklı beslenme, obezite ve sağlıksız yaşamın zararları sunumlarla anlatıldı. Özelliklede sağlıksız yaşamın çocuklar ve gençlerin üzerindeki zararlarına değinildi. İtalya da ortaklarımız tarafından çok iyi karşılandık. Misafirperverliklerini gördük. Bizleri evlerine davet ettiler yemeklerini tattırdılar, kültürlerini tanıttılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. 20 Hazirana kadar projemizin faaliyetlerine ilçemizde devam edeceğiz" dedi.
Proje Sorumlusu Şeyma Tüysüz ise, bu proje ile ilk defa yurt dışına çıktığını belirterek şunları söyledi: "7 gün boyunca dolu dolu günler geçirdik. Farklı oyunlar oynadık, sağlıklı beslenme üzerine sunumlar yaptık. Ülkelerin beslenme alışkanlıklarını karşılaştırdık. Sokak röportajları yaptık. Hatane ve okulları ziyaret ettik. İtalyan halkı, çocukları ve nasıl besleniyor, neler yiyor, spor yapıyorlarmı üzerine konuştuk. İtalyan ve Türk mutfağını karşılaştırdık yemek yarışması yaptık. İtalya, Romanya ve İsviçre ülkelerinden katılan gençlere yemeklerimizi tattırdık ve yarışma sonunda onlardan oy istedik ve kazanan biz olduk. Ortağımızla kültürlerarası gece düzenledik. Kültürümüzü onlara tanıttık bizde onların kültürünü tanıdık. Ülkeler arası çok iyi bir etkileşim olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. 

Proje Koçu Halil Uğuz da açımlamasında proje faaliyetlerine 7 genç ile birlikte katıldığını kaydederek, uygulama aşamasının verimli geçtiğini söyledi.

Uğuz, şunları kaydetti: "Proje faaliyetlerini uyguladık. Arkadaşlarımla birlikte İtalyanın kültürünü tanıdık, Kültürümüzü tanıttık, Spor yaptık, Oyunlar oynadık, Yemek yaptık. İki ülke arasında sıcak bir dostluk oldu. Onlarla dost olduk bundan sonraki süreçlerde de farklı projelerde buluşmayı ümit ediyorum."

Haberin ulaşmak için tıklayınız...

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör