×
Sosyal Girişimcilik Eğitimi
 19.12.2021 21:46:20
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 2537 kez okundu
T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve gençlerimizin ilgiyle katıldığı “Sosyal Girişimcilik Eğitimi” 18-19 Aralık 2021 tarihlerinde düzenlendi.
Gençlerimiz; iki gün boyunca durmadan, yorulmadan fikirler üretip bu fikirler üzerinden yeni girişimler ve iş fikirleri ortaya koydu.
Eğitim programı ile gençler “Sosyal Girişimcilik” eğitiminde, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve devlet sektörünün kesişim noktasında bulunan sosyal girişimcilik dünyasını daha yakından tanıma fırsatı buldu. Eğitimin sonunda gençler sosyal girişimcilik felsefesiyle tanışmış ve Türkiye ve Dünya'daki iyi örnekleri incelemiş, sosyal girişim düşünce yapısını ve yöntemlerini kişisel yaşamında kullanabilecek ve hayalindeki sosyal fayda fikrini hayata geçirmek için gerekli teknik becerileri kazandılar.
Ortaya çıkan fikirler, girişimler gerçekten de kayda değer, üretken fikirlerdi. Bununla birlikte olaylara farklı yönlerden bakmayı, sorunlara yeni çözümler getirmeyi ve grup çalışmasının nasıl olması gerektiğini öğrendiler.
Eğitimin ikinci gününde gençler 5 farklı grup oluşturarak Sosyal Girişimcilik fikirlerini ortaya koydu. Gençler, BULDUQ, Taze Besin, BİLİRÇİFTÇİ, UNIPLA ve Mental KOÇ başlıklarında Sosyal Girişimcilik fikirlerini sundular. Bu fikirlerini ilerleyen günlerde geliştirerek farklı yarışma programlarına ve bu fikirleri hayata geçirmek için çeşitli çalışmalarda bulunacaklar.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör