×
SPIIS Spor Toplantısı
 27.07.2017 21:32:48
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1336 kez okundu

İspanya UCAM Üniversitesi tarafından hazırlanan Sorgun Gençlik Derneği ve İtalya Associazione ALPLURALE kurumlarının ortaklığında Erasmus + Spor Programı kapsamında uygulanan "SPIIS - SPort, Inclusion and Interculturality in Society" isimli Spor projesinin üçüncü toplantısı Sorgun'da yapıldı.

"SPIIS - SPort, Inclusion and Interculturality in Society" projesi ile mültecilerin, spor faaliyetleriyle sosyal hayata katılımını, uyumunu sağlamayı ve toplumsal hayata adapte olabilmeleri kolaylaştırmayı, genç göçmenlerin yerelde yaşayan gençlerle sosyal içerme ve kültürel entegrasyon ile ilgili iyi uygulamaları teşvik etmeyi ve değiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bu kapsamda Sorgun'da iki günlük bir toplantı yapıldı. Toplantıda her ülke kendi ülkesinde 12-14 yaş aralığında 300 öğrenciye uyguladığı anketin analizlerini sundu, anket derinlenmesine incelendi ve raporlandı. 

Sonrasında Sorgun Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Şimşek'i makamında ziyaret edildi. Başkanımız ilçemiz hakkında ve Belediyenin Spor alanında gençlere sunduğu imkanlar hakkında bilgi verdi.

Yine program kapsamında Sorgun Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nü ziyaret edildi.. İl.e Müdürü Levent TUNCER ilçemizde Spor alanında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Projenin ikinci gününde İspanya'da yapılacak dördüncü toplantının detayları görüşüldü. Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer ve Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali SAPMAZ makamında ziyaret edildi.

Kendi ülkelerinde ve ülkemizde sporcuların yetişme tarzlarını inceleyen İspanyol ve İtalyan katılımcılar Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer'i de ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. 

KAYAALP EĞİTİM ALDI

Ülke genelinde başarılı sporcuların yetiştiğini belirten İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, “ İlimizin de bir sporcu fabrikasını olduğunu belirterek yakın zamanlarda Avrupa ve Dünya Şampiyonu Olimpiyat İkincisi Milli Sporcumuz Rıza Kayaalp'in de İl Müdürlüğümüze bağlı Yozgat Güreş Eğitim Merkezinde eğitim aldığını vurguladı.

TAKDİR EDİLİR BİR DAVRANIŞ

Sadece güreş branşında değil diğer spor branşlarda da çalışmaların devam ettiğini belirten Güneşer, " İl Müdürlüğümüz bünyesinde 13 farklı branşta sporcularımıza eğitim almak istedikleri spor branşlarında ücretsiz destek veriyoruz. Eğitim alan sporcularımızın tamamı lisanslı olup her biri yetenekli olduğu spor branşında alt yapı eğitimini alıyorlar ve başarılarının neticesinde büyük kulüplere transfer olarak Ülke geleceğine hizmette bulunuyorlar" dedi. Ücretsiz eğitim verilmesinin taktir edilir olduğunu belirten ziyaretçiler kendi ülkelerinde bireylerin spor yapmak için ciddi paralar harcadığının vurguladı. Hatıra fotoğrafı çekimin ardından ziyaretçiler tesislerimizde eğitim alan sporcuları yerinde incelendi.

Basında proje hakkında haberler

Yozgat Çamlık Gazetesi / Uluslararası spor toplantısı 

Yozgat Haber Gazetesi / Yabancılar takdir etti

Yozgat YeniGÜN Gazetesi / Uluslararası Ziyaret

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü / SPIIS Erasmus+ Spor Projesi İncelemelerde Bulundu

 

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör