×
I'm Sports+ Volunteer!
 9.08.2022 09:41:59
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 649 kez okundu
Gururluyuz, Mutluyuz, Heyecanlıyız

Son üç yılda Avrupa Komisyonu tarafından 3 projemiz kabul edilmiştir.

Gençlerimizi 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, Dünya ile konuşan, Dünya ile çalışan, Dünya ile yarışan liderler olarak geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda, Derneğimiz tarafından hazırlanan ulusal ve uluslararası projelerimiz ile sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da gençlere destek oluyoruz.

Sorgun Gençlik Derneği tarafından, European Solidarity Corps Yüksek Öncelikli Alanlarda Gönüllü Ekipler Programı kapsamında hazırlanan "I'm Sports+ Volunteer!" başlıklı projemiz Avrupa Komisyonu Eğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı (EACEA) tarafından onaylanmıştır.

Avrupa Dayanışma Programı (ESC), gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurt dışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir.

Gençleri daha kapsayıcı bir toplum oluşturmak, savunmasız insanları desteklemek ve toplumsal zorluklara cevap vermek için bir araya getirmektir. Program, yardım etmek, öğrenmek ve kendini geliştirmek isteyen gençlere ilham verici ve güçlendirici bir deneyim sunmaktadır.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (covid-19) salgını gençlerin evde kalma süreciyle birlikte spor yapamamıştır. En başta spor faaliyetleri olmak üzere, sosyal yaşamın tüm alanlarını, ekonomik ve bireylerin gündelik yaşamlarını derin bir biçimde etkileyen salgın, sporun tüm alanlarına derinden etkilemiştir.

Projemizin 4 ana hedefi var:
1-  Covid 19 nedeniyle spor yapmayan gençlerin spora kazandırılması,
2-  Gençlere spor ve fiziksel aktivitenin önemini öğretmek ve daha sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmek,
3-  Sporu, geçmişi ne olursa olsun herkes için erişilebilir kılmak,
4-  Katılımcıları spor yapmak için sağlam pratik bilgi ve becerilerle donatmak.

Projemizin süresi 12 aydır. 12 ay boyunca  Türkiye ve İtalya ülkelerinde gençler spor ve çevre faaliyetlerinde gönüllülük çalışmalarında bulunacaklar.  Proje kapsamında gençlere çeşitli eğitim kursları düzenlenecek ve çalıştaylar yapılacaktır. Projeye kapsamında toplamda 40 gencimiz gönüllük programından yararlanacak. 
Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör