×
STOP BULLYING
 12.10.2015 20:33:06
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 2492 kez okundu

Polonya Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Türkiye, Almanya, Slovenya, İtalya ve Romanya Ülkelerinin ortak olduğu “STOP BULLYING” isimli proje 5-10 Ekim 2015 tarihleri arasında Kazimierz Dolny şehrinde gerçekleştirildi.

Projeye SORGED Dernek Başkanı Halil Uğuz ve İngilizce öğretmeni Mustafa Yeşiloğlu katıldı. Dernek Başkanı Uğuz yaptığı açıklamada; “Projenin en önemli konusundan biri olan çocuklar ve gençler üzerindeki şiddet, zorbalık ve bağımlılığı üzerlerinden atabilmeleri için yaygın eğitim metotları kullanılarak Panel, Atölye çalışmaları, Seminerler ve ilgili kurumlara ziyaret yapıldı. Ayrıca ülkeler kültür geceleri düzenleyerek birbirlerinin kültürlerini, yemeklerini, yöresel danslarını tanıtıldı” dedi.

Projenin diğer bir önemli amacı ise; Gençler arasında dayanışmayı geliştirmek ve hoşgörüyü teşvik etmek olduğunu söyleyen Uğuz, “Çünkü ülkelerin birbirlerine özellikle Türkiye ye karşı bir ön yargı bulunmakta. Bu projelerle farklı din, dil, ırktan insanlar aynı amaçla bir araya gelerek birbirleriyle kaynaşmalarını sağlanıyor ve ön yargıların kırılıp yabancı düşmanlığı da önlemiş oluyor. Ayrıca proje sonucunda Derneğimiz tarafından diğer ülkelerle tekrar işbirliği yapılarak yeni bir proje yazılmasına karar verilmiştir” diye ifade etti.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör