×
Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi
 22.05.2022 20:39:47
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 770 kez okundu
T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen PRODES programı kapsamında Sorgun Gençlik Derneği tarafından yürütülen, “İŞ'te Farkı Sen Yarat” başlıklı proje kapsamında "Tasarım Odaklı Düşünme Eğitimi" 21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlendi.

Tasarım Odaklı Düşünme, kullanıcıları anlamayı, varsayımlara meydan okumayı, sorunları yeniden  tanımlamayı ve prototip ve test için yenilikçi çözümler yaratmayı amaçlayan doğrusal olmayan, yinelemeli bir süreçtir. Hem girişimler hem kurumlar için çığır açan bir yöntemdir.

Artık dünyanın her yerinde farklı sektörlerden farklı iş birimleri, kötü tanımlanmış, karmaşık veya yeterince bilinmeyen/belirsizlik içeren problemleri ele almak için tasarım odaklı düşünme (design thinking) yöntemini kullanıyor. Çünkü süreç, bu problemleri insan merkezli şekilde yeniden tasarlamamızı sağlıyor ve kullanıcılar için en önemli olan şeylere odaklanmamızı sağlıyor. Tasarım odaklı düşünme (design thinking) bize ezber bozan yöntemlerle derin dinlemeyi, yeni başlayan zihniyeti ile bir probleme yaratıcı düşünerek çözüm aramayı öğretir. 

Bu hafta sonu gençlerle pratik ve yaratıcı problem çözme amaçlı kullanılan düşünsel bir yaklaşım olan Tasarım Odaklı Düşünmeyi konuştuk. Eğitim gençlerin problem çözme, karar verme, zor durumlar yönetimi, yaratıcılık ve inovasyon yetkinliklerinin gelişimine katkı sağlamıştır. Tasarım odaklı düşünme eğitimi ile katılımcılar, bir iş yapış ve düşünme biçimi olarak tasarım odaklı düşünme sürecini, adımlarını ve araçlarını uygulamalarla keşfetmiştir.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör