×
U-Mutlu Gençler! Projesi Kabul Edildi
 4.02.2015 22:54:51
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1681 kez okundu

Yozgat’ın Sorgun İlçesinde iki yıl önce gönüllü gençleri ve gençlik çalışanlarının bir araya gelerek bağımsız bir gençlik grubu kuruldu. Genç grubun hazırladığı “Mutlu Gençler” isimli AB projesi Türkiye Ulusal Ajansı Tarafından kabul edildi.

Sorgun Gençlik Grubu Lideri Halil Uğuz; “ Grubumuz 2 yıl önce gönüllü gençlerle ve gençlik çalışanlarıyla bir araya gelmiş ve kendilerine ana çalışma alanı olarak gençlik ile gençleri ilgilendiren konularda çalışmalar yapmayı seçmiş bir bağımsız gençlik grubuyuz” dedi.
 
Bu projeyi hazırlamadaki amaçlarını anlatan gurup lideri Halil Uğuz; “Günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi işsizliktir. Özellikle bizler Genç İşsizliğinden etkilenen bireyler olarak ve daha önce “Engelleri Sanatla Aşıyoruz” projesi kapsamında engelli gençlere yönelik girişimcilik projesi uyguladığımız için bu konunun üzerine Avrupa ülkeleriyle birlikte çalışmalar başlattık. Bir nebzede olsun gençleri bu sıkıntılardan kurtaracak çalışmaları yapmaya adım atabilmek, çözüm yolları üretilmesi adına Avrupa ülkelerindeki uygulamalardan da faydalanarak bu projeyi gerçekleştirmeye karar verdiklerini söyledi.
 
Uğuz ayrıca; “Projemizin toplam süresi 5 aydır. Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya, Bulgaristan, Macaristan, Romanya, Makedonya, Estonya ve Türkiye olmak üzere 10 Ülkeden toplam 31 katılımcıyla Sorgunda uygulayacağız. Faaliyetlerimiz 8 gün boyunca işsizlik üzerine Atölye çalışmaları, Simülasyonlar, Sunumlar gibi faaliyetlerle ve Meslek Kurum Kuruluşları, STK’lara, Esnaflara ziyaretlerle devam edecektir” diye konuştu.
 
Basından Diğer Haberler:
 

Yozgat İleri Gazetesi haberi için tıklayınız...

Bozok TV haberi için tıklayınız... 

Yozgat Yenigün Gazetesi haberi için tıklayınız...

Sorgun Postası Gazete haberi için tıklayınız...

Yozgat Ajans Gazetesinin haberi için tıklayınız...

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör