×
Yaşasın Temizlik!
 17.09.2018 23:40:11
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 1631 kez okundu

Çevre Gününde 'Yaşasın Temizlik' Dediler

"15 Eylül Dünya Temizlik Günü"nde Sorgun, Ahmet Uslu Dutluk parkında SORGED tarafından çevre temizliği yapıldı.

15 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinliği için sosyal medyada günlerce duyuru yapılmasına rağmen katılım sayısının düşük olmasına sitem eden SORGED (Sorgun Gençlik Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz, etkinliğe katılım sağlayan gönüllülere teşekkür etti.

Etkinliğe davet ettiği birçok gençten, "Bize ne bu etkinlikten insanların pisliğini, çöpünü biz mi temizleyeceğiz. Biz çöp toplamayız" cevabını aldıklarını belirten Uğuz, Ahmet Uslu Dutluk parkında çöpleri toplarken, parkı pisleten, yediklerini içtiklerini yerlere atanların yine aynı kişiler olduğunu söyledi.

Etkinlik sonrası yaptığı açıklamada SORGED Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uğuz şunları kaydetti: "Sorunlar söz konusu olunca herkes ağız dolusu konuşuyor. Çözüm için bir şeyler yapmaya gelince kimse yanaşmıyor. Bu ne yaman bir çelişki farkında mısınız?..

Kurban bayramından sonra televizyonda yayınlanan haberlerde ülkemize gelen Japon turistlerin pek çok bölgemizde çöp topladıklarına şahit olmuşsunuzdur. Bu görüntüler o kadar içimizi acıttı ki. Kelimelerle anlatılacak gibi değil. Bizler utanmadan, sıkılmadan pisletelim onlar kilometrelerce öteden okyanuslar aşıp gelsin ve bizim çöpümüzü temizlesin… Olacak iş mi?.. Oldu maalesef. Umarım çevre temizliği ve tabiatı koruma konusunda toplum olarak daha duyarlı hale gelebiliriz.

SORGED – Sorgun Gençlik Derneği (www.sorged.org ) gönüllüleri olarak çevremizin temizliği ve tabiatımızın korunması adına 15 Eylül Dünya Temizlik Gününde hep birlikte çöp topladık.

Etkinlik boyunca çok güzel dönütler aldık. Amacımız çevre temizliğine daha çok önem gösterilmesini sağlamak ve bu konuda insanlar arasında farkındalık oluşturmaktı. Öyle de oldu. Yeni evlenen bir çiftimiz, düğün töreni öncesi gelinlik ve damatlıkla bizimle birlikte çöp topladı.

Bilinçli ebeveynler bizlerden çöp poşeti alarak çocukları ile birlikte bu güzel etkinliğe ortak olmak istediler.
.
Mesajımız net: "Çöpünü sokağa atma, çöp kovasına at.” Unutmayalım ki bizler bu dünyanın sahibi değiliz. Sadece onun bir parçasıyız."

Tanıtım filmine ulaşmak için lütfen tıklayınız...

 

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör