×
Çinicilik Kursu
 11.09.2019 00:32:00
  SORGUN GENÇLİK DERNEĞİ
 5767 kez okundu

SORGED Sorgun Gençlik Derneği Koordinatörlüğünde, Sorgun Halk Eğitimi Merkezi ortaklığında yürütülen T.C. İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü PRODES programı kapsamında finanse edilen "Gençler Gelişiyor, Hayatlar Değişiyor" başlıklı proje kapsamında 23 Eylül 2019 tarihinde "Çinicilik" açılacaktır.

Çini Sanatı

Öylesine zengin bir kültür ve sanat anlayışına sahibiz ki, sayısız dalda sanatkarlar yetiştiriyoruz. Kullanılan malzeme farketmeksizin yapılan eserlerin son hali görenleri kendine hayran bırakırken, yapan içinde sevinç kaynağı ve daha iyilerini yapması için ilham kaynağı olabilmektedir. Bugüne kadar ahşap yada metal üzerine işlenen eserleri gördük, ya peki seramik ve cam teknolojisindeki eserler hiç dikkatinizi çekmedimi?

Bir birinden özel desenlerle kaplanmış hediyelik eşya ve vazoları yapabileceğiniz sanat dallarından biride çinicilik olup, bize Osmanlıdan kalan bir sanat mirasıdır. Her alanda karşımıza çıkan bu sanat özellikle dini mekanlarda daha bir görsellik oluşturmaktadır. Cami duvarlarında gördüğünüz o süsleme sanatı hep çini ile yapılmaktadır. Aynı şekilde günlük hayatta kullandığımız bazı hediyelik eşyalarda yine çini sanatı ile ortaya konur.

Çini İşlemesi Nasıl Yapılır?

  • Nokta ve çizgi çalışmaları yapmak
  • Renk uyumlarını ayarlama ve renk seçimi
  • Açık, koyu, gölge ve ışıklandırma çalışmaları
  • Geometrik çizimlerle şekil verme işlemleri
  • Tabak boyama çalışmaları 1.2. kademe
  • pano ve ulama desenleri üzerinde çalışma
  • Dik materyaller üzerinde boyama işlemi
  • Çini pişirme ve sırlama teknikleri

Çinilere Nerede Kullanılır?
Yukardada belirttiğim gibi bize Osmanlıdan miras bir sanat dalı o dönemde yine sofralarda kullanılan malzemeler dışında dini mekanların süslenmesinde önemle yer almıştır. Kase, tabak, kandil, vazo, kupa, şamdan, testi, çanak, kavanoz, hokka, matara, gülabdan, sürahi, ibrik, fincan, muhurdanlık, tütsülük, limonluk, süs topuzları, şişe gibi çini seramikler Osmanlı döneminde evani grubuna girer.

Hediyelik Eşya Ticareti Yapabilirsiniz
Aslında bu mesleği öğrendiğinizde hayatınızda çok farklı bir pencere açılacaktır. Gerek mesleki gerekse ticari anlamda size yeni imkanlar sağlayacak olan bu branş hem sanat hemde ticari anlamda kazanç sağlamanızı sağlar. Bu mesleği öğrenip, kendi işini kurmak isteyenlere tavsiyemiz KOSGEB desteğindende yararlanarak kendi işini kurmalarıdır. Herkesin dikkatini çeken bu sanat asla ölmeyecektir.

Bu kursa başvuru yapmadan aşağıdaki detaylara bir gözatmanı istiyoruz. Eğer şartları taşıyorsan ve kesin katılım sağlayacaksan başvurunu bekliyoruz :) 

Detaylara bir gözatınsmiley

- Kurs Sorgun Halk Eğitimi Merkezinin Çinicilik Atölyesinde yapılacaktır.

- Kursa sadece 15 kişi katılabilecek.

- Kurs Hafta içi hergün  3'er saat olarak verilecektir. Saatleri seçilen katılımcılara daha sonra bildirilecek.

- Kurs kapsamında çay, kahve ve ikramlarımız olacak.

- Kurs materyalleri çini malzemesi boya, fırça vb. malzemeler Derneğimiz tarafından ücretsiz temin edilecektir. 

- Eğitime ücret ödemeyeceksin. Kurs sonunda Sorgun Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde MEB onaylı bir adet Sertifika alacaksın.

Bu eğitime sadece Sorgun'da yaşayan gençler başvuru yapabilir.

Başvuru formunu doldurmak için tıklayın...

Son başvuru tarihi: 18/09/2019 Saat:18:00

Başvuru sonucunu web (www.sorged.org) ve sosyal medya sayfalarımızdan öğrenebilirsin.

Sorularını bilgi@sorged.org adresine sorabilirsin.

Bu proje T.C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir.

Copyright 2021 © Tüm Hakları Saklıdır. Web tasarım Medyatör